Nelíbí se vám kuchyňská zástěna? Jakou zvolit novou?

Dotaz: Po koupi rodinného domu jsme vyměnili kuchyňskou linku. Poradili nám „vytáhnout“ pracovní desku až na zástěnu. Je to však strašně tmavé. Chtěla bych změnit zástěnu, netuším však za co. Chci, aby to ukázalo venkovsky. Umíte mi poradit, co udělat? Původní zástěnu nechci sundávat. Dá se na to něco nalepit? Kuchyně už stála nemálo peněz. Lucia K., e-mail

Vaším požadavkem bylo doladit již existující kuchyni výběrem vhodného materiálu na zástěnu a zároveň jí dodat venkovský nádech. Přestože jste psali, že původní zástěnu nechcete sundávat, můj návrh se zakládá právě na jejím složení. V žádném případě bych totiž nedoporučovala na tento povrch lepit další materiál, ať už cihlu nebo keramický obklad. Nevidím problém v sesazení zástěny, nakonec, můžete ji prodat, i když ne za částku, která by se vyrovnala té pořizovací. Ale takhle se vám alespoň část peněz vrátí zpět.

kuchyňská zástěna
Původní stav
Pro umocnění venkovského stylu vaší kuchyně jsem zvolila cihlový obklad, který by svým odstínem alespoň trochu korespondoval s podlahou. Černá pracovní deska na kuchyňské lince i ostrůvku vytváří příjemný kontrast se zbytkem místnosti. Kromě zástěny jsem dořešila i zbývající část kuchyně a na přilehlé krátké stěně vznikla vinná část. S kuchyňskou částí ji spojuje právě zmiňovaný cihlový obklad. A protože se zde nachází i nástěnné klima, namísto horních skříněk jsem zvolila závěsné police, díky čemuž je daný prostor vzdušnější. Kuchyně nyní působí uceleně a harmonicky.

Overhead View Of Couple Looking At Laptop In Modern Kitchen

kuchyňská zástěna
Vinná část
Vím, že byste raději volili méně „špinavou“ cestu, ale jelikož rekonstrukci kuchyně považuji za dlouhodobou investici, vyplatí se vám promyslet si, zda se přece jen nepustíte do právě navrhovaného řešení. Pozitivní může být pro vás zpráva, že samotnou přeměnu lze provést za 1 den (lepení trvá několik hodin). Samozřejmě, předtím je třeba zajistit zboží a dohodnout mistrů.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram