Jak naplánovat dětskou oslavu: Na co nezapomenout?

Dětské oslavy bývají nezapomenutelné pro jejich účastníky. Rodiče ale často nadšení potomků vyloženě nesdílejí. Organizace dětské oslavy ale nemusí být složitá. Na co nezapomenout?

Jak dobře naplánovat dětskou oslavu

Dětskou oslavu je potřeba přichystat s ohledem na věk všech účastníků. Tedy jak toho, kdo je středobodem oslavy, tak i hostů. Nemá-li být pro samotného malého oslavence celá událost překvapením, prakticky není nic jednoduššího, než se ho na konkrétní detaily zeptat a do veškerého dění jej zapojit.

Oslava tak například může mít konkrétní téma, do kterého budete prostředí stylizovat. S dítětem proberte, jestli bude chtít obléknout kostým a i případní pozvaní kamarádi budou mít nastaven tento „dress code“.

Samostatnou kapitolou je občerstvení. Děti s největší pravděpodobností nepohrdnou jednoduše tím, co má nálepku „nezdravé“. Nechce se vám ale servírovat jen colu, brambůrky a hranolky s kečupem? Zkuste malým hostům předložit vlastnoručně upečené sušenky, zdravější jednohubky nebo třeba nakrájené ovoce.

Nutnou součástí programu jsou i nejrůznější hry. Děti se budou ochotně bavit u společenských her, kreativního tvoření i pohybových aktivit.

Dětskou oslavu můžete uspořádat venku

Ne každý rodič bývá nadšený z toho, že se mu po domě bude pohybovat spousta cizích malých dětí. O nějakou tu nehodu za takové situace obvykle nebývá nouze. Rozlité pití a drobečky zašlapané do koberce jsou tím nejmenším problémem, újma na drahé kožené sedačce nebo rozbitá váza po babičce už se řeší hůř.

Máte-li k dispozici vlastní zahradu, máte téměř „vyhráno“. Stačí děti poslat ven. A aby vám plány na zábavu nepřekazil ani déšť, jednoznačně využijte jednoduché zastřešení. Párty stan 5 x 6 m poskytne dostatek prostoru. Vhodným řešením může být i větší model párty stanu 5 x 10 m.

V tomto případě se škod v domácnosti příliš bát nemusíte. A když se poškodí samotný přístřešek? Ani to není žádná pohroma. Výrobci běžně nabízejí náhradní díly pro párty stany, takže byste si s drobným poškozením pod vlivem dětského dovádění měli poradit.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram