Nechte se ovat luxusem a nahlédněte s námi do elegantního bytu v centru hlavního města

Manželé Edo a Alena s dospívajícím synem chtěli bydlení, které by vyhovovalo jejich kosmopolitnímu společenskému životu spojenému s Edovou funkcí, kterou zastává v zaměstnání. Nestáli o dům, ale o luxusní městský byt jako základnu, odkud mohou vyrážet do světa.

Po přejetí několika bratislavských městských developerských projektů se shodli na jednom, který je v zabydlené lokalitě širšího centra města. Vybrali si byt, který sice není největší, ale prostorově postačí jejich potřebám. Při prohlídce prezentačního bytu v novostavbě narazili na práci architekta Andreje Gajdoše, který v tomto domě navrhl a realizoval ještě dva další byty. Jeho práce manželů oslovila a požádali ho o návrh interiéru. Jejich požadavky na interiér byly náročné.

městský byt
Společenská část bytu je souhra prvků klasického stylu a jemně zaobleného moderního, což působí elegantně a zároveň útulně.
Z časových důvodů už Edo a Alena neměly vůli zasahovat do dispozice, přestože jim architekt doporučil zvětšit ložnici. Chtěli, aby jim v stávající dispozici co nejdříve navrhl interiér v exkluzivním, nadprůměrném standardu. Architekt sem proto zvolil a zakomponoval prvky klasicky vnímaného luxusu – tmavé dýhované podlahy, dřevěné obklady, kovové konstrukce se zlatou a mosaznou povrchovou úpravou, sametové látky, ale obrozené do moderní podoby.

House building and city construction concept: evening outdoor urban view of modern real estate homes. See also:

městský byt
Příjemný výkřik v bytě je tapeta s nadrozměrným obrazem, vytvořeným rovněž z tapety, a měl by navodit dojem okna s výhledem ven. Koupelně dodává luxusnější nádech zejména zrcadlo s osvětlením a dvě závěsná svítidla.
Velkorysá hala

Třípokojový byt sestávající ze vstupní haly, společenské části bytu, která je spojením kuchyně, jídelny a obývacího pokoje, ložnice a dětského pokoje, má plochu 76,3 čtverečních metrů. Hned u vstupu nám vyrazila dech elegantně řešená vstupní hala. Relativně široký a velkorysý prostor si mohl dovolit vestavěnou skříňovou sestavu, která je jednoduchá, moderní a je v ní vsazen prvek evokující luxus – sezení čalouněné modrým sametem, doplněné polštářkem ve zlaté textilii.

„Wau“ efekt zde však dělá stěna naproti, kde je na pozadí atraktivní tapety v namodralých odstínech a zlatavých odlescích do velkého zrcadla v kovovém rámu vsazena komoda. V hale naproti vstupním dveřím je stěna obložená dřevem, ve které jsou dveře do koupelny a na toaletu. Aby nebyly dveře dominantní, ale splynuly s obkladem do jedné poutavé plochy, architekt na nich sjednotil dekor obkladu – dýhovaný ořech. Dojem luxusu a dekory představené ve vstupní hale se prolínají v celém tomto bytě.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram