Vláda navrhla parlamentu schválit protiinflační pomoc ve zkráceném řízení. O návrzích budou jednat zítra

Poslanci Národní rady (NR) SR budou o třech návrzích na zkrácené legislativní řízení hlasovat společně po jejich projednání. Pokud je stihnou probrat do 19:00, bude se hlasovat ještě večer. Pokud ne, tak jednání bude pokračovat i po 19:00, přičemž rozhodnout o návrzích by měli v pátek (20. 5.) v 9:00. Dohodlo se na tom poslanecké grémium, v plénu o tom informoval místopředseda NR SR Gábor Grendel (OLANO).

Vláda navrhla parlamentu schválit ve zkráceném legislativním řízení protiinflační pomoc, zdanění mimořádných příjmů z ropy i podporu péče o děti a odídence s postižením. Plénum má zatím diskutovat o tom, zda o nich bude jednat zrychleně.

Money on fire – amount of burning money concept

Velkolepé nápady mají trhliny. Matovič zapomněl na chudé a neumí hospodařit, odkazuje SaS
Ve čtvrtek začali poslanci přebírat návrh na zrychlený režim k protiinflační pomoci. Jedná se o návrh zákona o financování volného času dítěte z dílny Ministerstva financí (MF) SR. Na základě návrhu by měly dostat na volnočasové aktivity děti od pěti do 18 let každý měsíc 50 eur. Částka daňového bonusu by měla být zároveň zvýšena. Od července letošního roku by se měl také zvýšit přídavek na dítě na 30 eur a od ledna 2023 na 50 eur měsíčně.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram