Porovnali jsme OVPN proti Free VPN Planet: Jakou VPN zvolit?

Jaká VPN má lepší parametry: OVPN, nebo toho více nabízí Free Planet VPN? Porovnali jsme obě VPN, spravedlivě je obodovali a výsledek je 7/10 – 7,6/10.

Rychlost připojení OVPN : Free VPN Planet, která sviští rychleji?

Jedním z nejdůležitějších parametrů VPN je rychlost, platí to i o OVPN a Free VPN Planet.

Rychlost stahování první jmenované byla v průměru 119 Mb/s, druhá testovaná VPN stahovala data průměrnou rychlostí 68 Mb/s. OVPN byla o 51 Mb/s rychlejší v porovnání s Free VPN Planet.

Zjišťovali jsme také upload, u OVPN jsme naměřili 121 Mb/s. Free VPN Planet jsme naměřili hodnoty 63 Mb/s. Je tak o 58 Mb/s pomalejší.

U první VPN jsme naměřili průměrnou rychlost odezvy 17 ms. Konkurenční Free VPN Planet skript odhalil 21 ms. Čím nižší rychlost odezvy, tím lépe, takže OVPN v porovnání byla o 4 ms lepší.

Průběžný bodový součet recenze OVPN – Free VPN Planet tak činí 7 /10 : 5/10.

Daří se OVPN přehrávat filmy z Netflixu?

Pro odblokování Netflixu je důležitá vysoká rychlost, OVPN to zvládne. Obecně stačí spustit VPN a z nabídky vybrat zemi, Free Planet VPN Netflix odblokovat nezvládá.

Pokud budete mít VPN, můžete odblokovat videa na YouTube, která jsou v Česku skrytá. Free VPN Planet tuto schopnost nabízí. Druhá z porovnávaných VPNek funkci odblokování videí na YouTube obsahuje.

Každá správná VPN toho umí mnohem víc, nesmí chybět ochrana před vyzrazením DNS, multi-hop připojení a whitelist. Pro příklad OVPN obsahuje ochranu DNS a Free Planet VPN třeba nenabízí whitelisting.

U funkcí VPN je tak skóre 9 /10 x 5/10.

Jak si vede OVPN v šíři nabízených zemí a serverů?

Příliš málo serverů může být předzvěstí nízké rychlosti, OVPN udává 90 serverů. U Free Planet VPN jsme našli 1 260 serverů. První z dua tak má o 1170 méně .

Podobně důležitý je počet zemí, u Free VPN Planet v okamžiku psaní článku byl 5. Druhá VPN nabízí 19, což je o 14 víc. V tomto měření sil tedy vítězí .

Důležitý je také počet zařízení, jež mohou VPN současně používat a kterých OVPN zvládá 4. Free Planet VPN povoluje současně připojit 10 zařízení. Přehled všech parametrů najdete v článku nejlepší VPN zdarma.

Které platformy nabízí OVPN a které podporuje Free Planet VPN?

Podporované systémy patří mezi nejdůležitější parametry, OVPN zvládá platformu Android a zvládá přístroje na systému iOS. Druhá VPN Free VPN Planet iPhone pokrývá, systém Android standardně dokáže připojit.

Provoz VPN se řídí zákony země, kde má společnost sídlo, což platí také o sdílení informací o provozu se státními orgány. OVPN má domov ve Švédsku. Sídlo druhé srovnávané VPN je v Rumunsku.

Appka OVPN není k dispozici v českém jazyce, Free VPN Planet česky taky nastavit nelze.

U známkování podporovaných platforem dosáhla OVPN skóre 7/10 a Free VPN Planet si vysloužila hodnocení 10/10.

Cena předplatného OVPN a Free VPN Planet

Free VPN Planet si lze předplatit zdarma, druhou z VPN můžete mít od 123 Kč měsíčně. Hodnocení VPN za poměr ceny a funkcí je 2/10 pro první ze srovnávaných služeb a 10 z 10 pro porovnávanou VPN službu.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram