Jak na konsolidaci nebankovních půjček


Lidé se čím dál častěji dostávají do problémů se splácením. Nejběžnější příčinou je velké množství uzavřených půjček a s tím spojené velké množství měsíčních splátek. Jak se dostat ze začarovaného kruhu nekonečného splácení? Jednoduchým a velmi účinným řešením je konsolidace. Společně se podíváme, jak na to.

Co je to konsolidace?

Konsolidace půjček je ve volném překladu sloučení všech stávajících úvěrů do jednoho velkého. Tento úvěr splácíte postupně jednou měsíční splátkou, kterou si sami nastavíte dle svých možností. Do konsolidace můžete zahrnout jak krátkodobé půjčky, tak dlouhodobé úvěry, které jste uzavřeli například na bydlení. Zároveň lze konsolidovat i nebankovní půjčka s půjčkou bankovní.

S čím vám konsolidace pomůže?

Díky sloučení všech půjček do jedné se můžete rozloučit s nepřehlednými daty splatnosti. Jakmile konsolidaci využijete, splácíte pouze jednu jedinou splátku jeden den v měsíci. Ta bude navíc výrazně nižší než součet všech stávajících. A to díky jednomu úroku, který bývá obvykle nižší, a také díky pouze jednomu poplatku. To znamená, že v celkovém součtu na půjčce méně přeplatíte. Jinak řečeno, každý měsíc tak výrazně ušetříte a dostanete se ven z problémů s pravidelným splácením a věčného kolotoče splátek.

Další velkou výhodou je, že je celá půjčka vedena u jednoho poskytovatele. V případě jakýchkoliv problémů se tak snadno obrátíte na něj a řešíte pouze s ním.

Jak zařídit konsolidaci?

Proces je velice jednoduchý. Stačí vyhledat společnost, která konsolidaci nabízí. Tu následně kontaktujete s žádostí o konsolidaci svých půjček.

Musíte mít u sebe přehled a smlouvy úvěrů, které chcete konsolidovat, a znát finální částky k doplacení. Jednotlivé půjčky za vás převede poskytovatel tím, že je z nového úvěru všechny doplatí. Vy se již nemusíte o nic starat, jen si konečně v klidu vydechnout.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram