Ani omezený rozpočet a pronajatý byt nejsou překážkou pro pěkné bydlení

Pati Robins, vlastním jménem Patrycja, má kořeny u našich severních sousedů – v Polsku. Před 13 lety se rozhodla navštívit Wales. Tady potkala svého manžela a rozhodli se společně žít svůj sen na jednom z největších ostrovů Evropy. Do svého rodného města se však vždy ráda vrací. V Polsku vystudovala politologii, té se ale nikdy nevěnovala. Po škole se rozhodla sbalit a se svým, tehdy teprve nastávajícím manželem odjet zpátky do Walesu. V současnosti pracuje jako fotografka, věnuje se charitativní organizaci a vede vlastní blog, ve kterém prozrazuje čtenářům, jak si vytvořit originální kus nábytku či dekoraci.

na návštěvě

Po šesti měsících spaní na zemi a bez základního vybavení domu se udály okolnosti, které donutily manžely jednat – těhotenství a touha vytvořit z ničeho domů ve za velmi omezený rozpočet. Dnes žije tříčlenná rodina spolu s anglickým buldogem ve dvoupokojovém domě, který si pronajímají od města Wales. Na 59 čtverečních metrech se ukrývají dva pokoje, jedna malá koupelna a kuchyň.

na návštěvě

Když se do domu přistěhovali, stěny vypadaly úplně jinak. Byly natřeny béžovou barvou, nechtěným „bonusem“ byly i nepříjemné nikotinové skvrny. V průběhu let postupně předělali podlahy, přemalovali stěny, přetvořili kuchyň i koupelnu.

na návštěvě

New apartment building – modern residential development in a green urban settlement

„I když si dům na více let jen pronajímáte, neměli byste zůstávat v něčem, kde se necítíte dobře, ale měli byste na to nalepit vlastní nálepku, což je možné i za málo peněz,“ vzpomíná paní. „Všechen nábytek a dekorace v domě jsme sbírali roky; nic k sobě sice neladí, ale paradoxně všechno spolu vytváří dobře vypadající celek.“

Pati vždy milovala přetvářet nábytek a vdechnout věcem, které se běžnému uživateli zdají více nevyužitelné, vlastní styl, který ona sama popisuje jako eklektický, maximalistický, tmavý až rockový. Záleží na náladě, ale miluje velký kontrast barev. Mezi její hobby patří také sbírání neobvyklých bytových doplňků. Inspiraci bere ze světa kolem sebe, v punk rocku 80. let.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram